HeaderBearWit

:aanwezig:

friends
DanielSan * DeKoster.nl * FrietInCh * 7oep! * Friday Night Skate

bloggers
Art is Artis * Assiewam * Aukje * Badlog * Baviaan * Beefcake * BijTijn * Blauwoog * Bloodyhell * Camarados * CharlottesWeb * Claver * Condens * De Baasjes * Dit Adres * Dreadloki * Jacq * Jnnk * Knurpslog * Lijn Logt! * Lin's Log * Luna * MajesticMoose * Mar10e * Merelroze * Mijnkopthee * OhJawel.nl * Orangez * Punkey * RickdeKikker * Roowlant * Sargasso * SuperoLog * Tikfout * TimmieTV * Tussenpozen * Verbal Jam * Verlorenzoon * WebKim * What's new, Pussycat? * Wiro

Fotologs
Photoblogs.org

BigEmpty * BrownGlasses * Chromasia * DailyDose * DeceptiveMedia * DYSWIS? * GroundGlass * Infrangible * JinkyArt * MartijnLammerts * Photolog.org * Roodpetje * RoundHere * Schlijper * Shutterbug * Smudo * Zee

Foto Forums
300D.nl * BelgiumDigital * DigitalPicture * DPReview * DPZ * FredMiranda * LumLand * Photo Friday

linkdumping
10e.ORG * Aardschok * Alldumb * Attu * BabyGrandpa * BoingBoing * Catch * Coolio's * Drijfzand * Entensity * Flabber * Gizmodo * GromBlog * HeelVervelend * Jaggle * JengaJam * JokerInc * LinkSwarm * Metafilter * MilkandCookies * Mosselvocht * Neukia * OctopusDropkick * OhGizmo * OMGLOLWTF * Recoil * Retecool * Smoel * Uniquepeek * VerseVis * Volkomenkut * WeMakeMoney * WTFPeople * ZFilter

links
Google * Pivot * Weblogs.nl * Weblog.pagina * LogLijst * BlogRoll * BegintHier.nl * Who Links Here

BlogRoll
Blogroll Me!

Archief
01 Nov - 30 Nov 2002
01 Dec - 31 Dec 2002
01 Jan - 31 Jan 2003
01 Feb - 28 Feb 2003
01 Mar - 31 Mar 2003
01 Apr - 30 Apr 2003
01 May - 31 May 2003
01 Jun - 30 Jun 2003
01 Jul - 31 Jul 2003
01 Aug - 31 Aug 2003
01 Sep - 30 Sep 2003
01 Oct - 31 Oct 2003
01 Nov - 30 Nov 2003
01 Dec - 31 Dec 2003
01 Jan - 31 Jan 2004
01 Feb - 29 Feb 2004
01 Mar - 31 Mar 2004
01 Apr - 30 Apr 2004
01 May - 31 May 2004
01 Jun - 30 Jun 2004
01 Jul - 31 Jul 2004
01 Aug - 31 Aug 2004
01 Sep - 30 Sep 2004
01 Oct - 31 Oct 2004
01 Nov - 30 Nov 2004
01 Dec - 31 Dec 2004
01 Jan - 31 Jan 2005
01 Feb - 28 Feb 2005
01 Mar - 31 Mar 2005
01 Apr - 30 Apr 2005
01 May - 31 May 2005
01 Jun - 30 Jun 2005
01 Jul - 31 Jul 2005
01 Aug - 31 Aug 2005
01 Sep - 30 Sep 2005

Mogelijk dankzij pivotzoek in Sneeuwblind.nl31.03.04Aerogel

Dit bericht op het Hinterlands forum is zo apart dat het een hoax lijkt. Wetenschappers van NASA Jet Propulsion Lab hebben een stof ontwikkeld (AEROGEL) die zo licht is als een veertje (sterker nog: die een dichtheid heeft die bijna gelijk is aan gewone lucht). De stof ik zo licht dat het eruit ziet als mist. Het Guinness Book of Records heeft verklaard dat Aerogel de lichtste vaste stof is die er bestaat. Een andere leuke eigenschap is dat het spul bijna geen warmte geleidt (zie ook onderste foto). Op het internet zijn genoeg voorbeelden van aerogel te vinden en het is gewoon te koop. Bizar!

# | 08.12 | Demos | vijf reacties


30.03.04Schildkat?


Deze en nog meer van dit soort creaties (waaronder een heuse Rick de Gifkikker) zijn hier te vinden.

# | 14.56 | Demos | twee reacties


SpudServerDat je van een aardappel een batterij kan maken is al langer bekend. Maar wat dacht je van 's werelds eerste aardappel-aangedreven webserver? Ladies and gentlemen, meet the SpudServer! Begonnen als een hoax, maar uiteindelijk toch gemaakt. De techniek en de groentenboer staan voor niets. Helaas is de server zelf niet meer in werking.Vrrooeeeemmmm

Arno heeft gelijk. Babes, auto's, jankende toerentallen en smeltend rubber op asfalt. Die Japanners weten wel hoe ze zich moeten vermaken met wat autotechniek. Waarom hebben we in Nederland ook niet van dit soort ijsrally-driften-maar-dan-op-asfalt races? Ik wil naar Japan!

# | 14.10 | Demos | twee reacties


29.03.04Stokje


Niet te geloven. Net als je denkt dat de hele stokjesgekte weer een beetje is bedaard, wordt er opeens een stokje je kant op geworpen. Van Majadebij nog wel! Goh.. Een stokje! Mijn eerste nog wel. Goed, daar gaan we dan:

1) Zijn er momenten in je leven die je over zou willen doen?
Nee. Er zijn best momenten die (achteraf) beter of anders hadden gekund, maar ik geloof erin dat niet alles 'goed' hoeft te gaan. Als iets niet helemaal gaat zoals verwacht of gewild: jammer dan. Je leert ervan, past je misschien aan of verzint iets anders, maar wat is gebeurd is gebeurd. Anders kun je wel bezig blíjven met eindeloze overpeinzingen over 'what if'...
Dat gezegd hebbend vind ik het wel jammer dat ik met een aantal mensen in mijn leven contact heb verloren omdat we het contact hebben laten versloffen.

2) Weet je familie en vrienden dat je een weblog hebt, wat vinden ze ervan en lezen en reageren ze ook?
Nee, volgens mij niet. Ik heb het mijn broertje en zusje denk ik wel eens verteld, maar die zijn niet zo internet gericht als ik en komen hier dus nooit. De rest van mijn familie weet het dacht ik ook niet en voor mij hoeft dat ook niet zo. Webloggen is voor mij toch een voornamelijk anonieme hobby. Hoewel enkele van mijn vrienden af en toe wel langskomen, lezen en reageren en dat ook prima is.

3) Wat staat er zeker in jouw necrologie?
Dat ik met heel veel plezier geleefd heb.

Goed, dan moet het stokje natuurlijk ook weer doorgegeven worden aan een volgend slachtoffer.
Sinds enkele maanden lees ik MajesticMoose van Alex en Anneke, en ben helemaal weg van de foto's die ze maken. Het is bij mij één van de redenen geweest om fotografie weer serieuzer op te pakken (en over te gaan naar digitale SLR). En aangezien ze volgens mij recent nog geen stokje hebben gehad, krijgen zij het dit keer doorgespeeld met de volgende vragen:

1) Ik weet dat al eens aan Alex is gevraagd wat zijn mooiste foto is, maar wat vinden jullie elkaars mooiste foto?
2) Wat is je reden geweest om te gaan (web)loggen? Vastleggen van gebeurtenissen? Een lichte vorm van exhibitionisme? Gedachten (en foto's) willen delen? Of heel iets anders?
3) Waar kun je je onredelijk aan ergeren?

Dat werkt dus zo niet. Lees hier wat er mis ging...
[update]Wel &#^@**#!! Pivot heeft een entry verwijderd en een andere ervoor in de plaats geschoven! Omdat ik niet meer kan achterhalen wat er precies stond verwijs ik voor de juiste vragen naar Majestic Moose. (Bovenstaande vragen waren grotendeels al eens door Alex en Anneke in About Blank beantwoord). Grmphh...

En nu maar kijken of het stokje aankomt...25.03.04Cubshoot


Top tot nu toe: 828.1 964.3

Zelfs de Happy Tree Friends hebben het pinguinmeppen opgepikt. Ze geven er natuurlijk wel een eigen draai aan: Cubshoot!

# | 15.18 | Demos | negen reacties


Katlog


(Klik voor het hele plaatje)

"Een log is geen log als het geen katlog is" (aldus Bob). Ceçi est un log! Hebben jullie ook wel eens zo'n dag?

# | 09.59 | Demos | vijf reacties


Eierwuppen


Wip dat ei!

Het is tenslotte al weer bijna Pasen: Help de Paashaas aan zijn eieren door met verschillende beesten een ei van de wip te lanceren. Eierwippen! Logisch toch? Maar lastiger dan het lijkt.24.03.04Almost HumanMocht je nog een keertje echt de show willen stelen op een verkleedfeestje, dan moet je AlmostHuman inschakelen. Mooie site met foto's van de siliconen- en latexconstructies die ze voor o.a. Angel en Buffy hebben gemaakt. Impressive!De eendenvanger van Hamelen?


(Klik voor het hele plaatje)

Het is hier even wat rustiger. Ik ben niet gestopt hoor (dat is zooo 2003), maar heb het even iets drukker en kom niet zoveel postenswaardige dingen tegen. Dus vandaar. Maar om de boel hier wel een béétje levendig te houden hierbij dus een feelgood plaatje. Even geen bomaanslagen, sterfgevallen of andere ellende.

Mocht u zich toch vervelen dan kan ik Drijfzand aanraden, waar goede vriend DanielSan zijn opwachting als logger heeft gemaakt en zich aldaar uitleeft.19.03.04Braziliaans ballen


En als je getackled wordt, dan neem je de bal toch gewoon mee?

Op Jaggle stond een prachtig filmpje voor deze regenachtige vrijdagmiddag: een groep breakdancers laat zien hoe je voetbalt 'Brazilian style'. Als de nederlandse eredivisie ook zo zou spelen, dan zou ik er misschien wat vaker naar gaan kijken. ;-)
(rechtsklikken en 'Opslaan als')Virtual Keyboard
Gadgets! Gadgets! Gadgets! Je kunt er nooit genoeg hebben. Dit is ook weer zo'n mooie: een virtueel toetsenbord. Gewoon een apparaatje ter grootte van een aansteker (claimen ze) meenemen en je hebt overal en altijd een toetsenbord tot je beschikking.

[update] Testkees wees me erop dat je deze dingen al ingebouwd worden in mobiele telefoons etc.

# | 14.29 | Demos | vijf reacties


KeukenkunstenBijna weekend! Dus tijd voor een rustig en uitgebreid ontbijt met bijvoorbeeld.. Een omelet! Dus voordat je in je eigen keuken aan de slag gaat kun je je kookkunsten en snelheid testen met dit spelletje. Hoeveel omeletten kun je tegelijk op een 4-pittenfornuis jongleren?18.03.04Motoren!


Vanaf nu is er geen excuus meer om niet te weten hoe een verbrandingsmotor werkt! Op de site van Matt Keveney wordt met simpele animaties uitgelegd hoe allerlei typen motoren functioneren. Motoren voor beginners zeg maar.

# | 13.56 | Demos | twee reacties


Streetwriter


De vandalen pakten het dit keer professioneel aan.

We houden het simpel deze keer: gewoon deze link klikken, het filmpje bekijken en bedenken wat jij zou kunnen doen met de Streetwriter.17.03.04Vrolijk Pasen!


Een cheatcode voor je BMW M3?

Met de toenemende hoeveelheid computers en software in auto's is het natuurlijk niet vreemd dat er op een gegeven moment 'easter eggs' in auto's gestopt gaan worden. Voor de niet-nerds: een easter egg is een extra functionaliteit in een programma dat normaal verborgen blijft. Cheats in spelletjes zijn er een mooi voorbeeld van en hier zijn nog veeel meer voorbeelden te vinden. BMW heeft (voor zover ik weet) de eerste easter egg in een auto gestopt! De toch al kekke M3 heeft nu een knoppencombinatie waarmee je automatisch met spinnende banden kan vertrekken, iets wat de automatische transmissie van BMW normaal gesproken niet toelaat. Nu nog een M3 vinden om het te testen...

[Update] En dan zie ik er vandaag (1 dag later) in de stad nog een staan ook... What are the odds??16.03.04MonkeyBoy


Jump MonkeyBoy, jump!!

Soo dan! Deze jongen laat best wat leuke sprongen zien. Dat doet me eraan denken: ik moet nog steeds Yamakasi zien van regisseur Luc Besson. Een franse Urban film met Matrix-achtige sprongen, maar dan for real.

[update] Nog meer monkeyboys, maar dan op de mat.

# | 12.49 | Demos | vier reacties


12.03.04Gunbloopers

Iedereen kent dit filmpje onderhand waarschijnlijk wel. Ergens in een warm land probeert iemand met een gun en een onverwacht zware terugslag te schieten. In deze open dir zijn heel veel van deze filmpjes te vinden. Let ook op het lachen van de cameraman die iedere keer nieuwe mensen voor het eerst laat schieten. (Not Suitable For Wereldnatuurfondsliefhebbers >> er staan nogal wat jachtfilmpjes tussen waar het bloed af en toe letterlijk uit spuit).

# | 15.47 | Demos | twee reacties


When I am King


Als koning is het af en toe lastig om respect af te dwingen

Prachtig gestileerde webcomic! De maker van 'When I am King' heeft een strakke tekenstijl gecombineerd met animatie en een bijzondere navigatie. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe mooier (en dynamischer) het wordt. Absoluut de moeite waard om er een lunchpauze aan te besteden. (Want niemand surft toch tijdens het werk? ;-)) Verplicht klikken!11.03.04Physical Attraction Test

Tjarko (u weet wel, van Dit Adres of soms ook wel Dat Adres) postte een test waarin gekeken wordt naar je smaak in mannen of vrouwen. Dus op welke fysieke eigenschappen je van iemand valt. Natuurlijk heb ik die test gemaakt en mijn vriendin deed vrolijk mee. Dan is het leuk om eens te kijken wat er bij jezelf (of je partner) voor type uit rolt. Niet?

Na een zeer uitgebreide test met een even uitgebreid rapport zijn aan het eind de volgende foto's als voor jou meest aantrekkelijke type getoond:Harstikke leuk natuurlijk om te zien, en het meisje rechts lijkt ook nog best wel op mijn vriendin, MAAR DIE VENT LIJKT VOOR GEEN METER OP MIJ! (Okee, het kapsel nog een beetje). Onnodig om te vermelden dat ik hierna een stevig gesprek met mijn vriendin heb gehad over haar smaak in mannen. Ze heeft beloofd voortaan te gaan liegen bij het invullen van zulke tests en zo is alles weer naar volle tevredenheid opgelost.

Zelf ook eens je relatie in de waagschaal stellen? Doe dan hier de test!

# | 14.47 | Demos | drie reacties


Pipedream


Muzikaal balletjeballetje voor gevorderden

Anders dan de titel doet vermoeden gaat het hier om een heel kek stukje muziek & animatie. De maker hiervan heeft echt veeeel te veel tijd gehad (of, nog beter: wordt hiervoor betaald). Boxen aan en genieten van Pipedreams proffesionele stukje animatie en timingskunst.10.03.04Hi!Goed. Zo zie ik er dus bij benadering uit. Alleen heb ik een neus. En loop ik op het moment ook niet zo heel erg te lachen omdat de tandarts mij vanochtend een uur lang te grazen heeft genomen en ik nu begin te merken hoe beurs mijn kaak is. Maar verder klopt het aardig! Ook eens proberen?
(via Linda)

# | 16.47 | Demos | drie reacties


Gekke Japanners (2)


Good morning dad. What's up, niggaaaaaaaahhh?

Een japans gezinnetje met een SERIEUZE identiteitscrisis. Gekke japanners...
(via)09.03.04Bowling for Columbine - The Prequel


Guns are GOOD for people!

Michael Moore (je weet wel, van Bowling for Columbine) heeft ooit eens een cartoonfilmpje laten maken dat de aanloop laat zien naar het Columbine incident. Leuk stukje amerikaanse (wapen)geschiedenis!EOS 300DTrouwens, dit weekend heb ik ook de Canon EOS 300D aangeschaft. Al een paar maanden wil ik mijn fotokunsten gaan verbeteren, en nu de 300D een (relatief) betaalbare digitale spiegelreflex blijkt met goede recensies, hoef ik nu niet meer iedere keer te wachten op het ontwikkelen om te zien wat het resultaat van een experimentele foto is. En ook de kosten van kleinbeeldfilm bij series foto's en probeersels zijn hiermee teruggedrongen tot nul, hoewel het gevaar wel bestaat dat je luier gaat worden door als een bezetene foto's te maken en alleen de mooiste eruit te kiezen. Maar dat is dus net níet de bedoeling. Nu alleen nog kijken wat voor andere lenzen ik er eventueel bij wil hebben, hoewel dat nog wel even op zich zal laten wachten, want de laatste tijd heb ik wel weer genoeg geld aan dit soort speeltjes uitgegeven.

# | 09.52 | Demos | negen reacties


Mucha in de Kunsthal


Afgelopen zondag ben ik naar de Kunsthal geweest om de testoonstelling van Mucha te bekijken. Hoewel ik zo'n beetje in Rotterdam ben opgegroeid, heb ik de Kunsthal nog nooit eerder bezocht en dit was dan ook een prima gelegenheid, daar ik in Praag het Mucha museum heb bezocht en benieuwd was naar ander werk van hem.

Voordat we de Kunsthal binnenstapten zijn we nog even het Byzanthijnse kerkje ernaast gaan bekijken en zijn daar ter plekke binnengeloodsd door de plaatselijke portier. Dus hebben we verplicht nog een kwartier van de gregoriaans-byzanthijnse(?) dienst meegemaakt. (Van huis uit ben ik niet gelovig, dus het knielen, zitten & opstaan was één groot feest van spieken naar de rest...;-)) Zo kom je nog eens ergens..

De Mucha tentoonstelling is ongeveer even groot als het gehele Praagse museum bij elkaar, en dan heb je in de Kunsthal nog enkele andere leuke exposities om te bekijken. Met name de serie fotoportretten die Disfarmer heeft gemaakt tijdens de depressie in Amerika is de moeite waard. De Kunsthal zelf is een vreemde verzameling moderne zaaltjes die door onlogische gangen en trappen met elkaar verbonden worden. Typisch rotterdams dus. Al met al wel de moeite waard, hoewel het er erg druk is en de indeling onlogisch is.08.03.04Kattenkek


Klik

Normaal halen wij ons kattenvoer uit blik per tray bij de Makro (onze kat kan nogal dooreten). Meestal saat er op zo'n  een sticker met 'Kitekat met zalm' of 'Kitekat met wild'. Onze kat wordt ook nogal verwend. Ze heet niet voor niets Sletje. Dit keer zei de sticker op de tray iets anders en het duurde even voor ik realiseerde dat er iets vreemds op de verpakking stond. 'Kek met kipbrokje'. En dan waarschijnlijk niet van die überkekke baviaanmeuk, maar gewoon kek met kipbrokjes (In saus. Dat dan weer wel). De kat moet het er maar mee doen.

# | 22.05 | Demos | twee reacties


HydrophobiaMet die 3-hoofdige kikker als komkommernieuws leek het me wel gepast om de week te openen met een Orisinal kikkerspelletje: 'Hydrophobia, the little frog that can't swim'

# | 12.16 | Demos | twee reacties


06.03.04Pripyat ghosttown


Inderhaast verlaten ziekenhuis

Chernobyl heeft van Pripyat een spookstad gemaakt. Een russissche zoekt met haar motor de stilte op en rijdt nogal eens door deze compleet verlaten stad, en heeft daar een fotoreportage van gemaakt. Beklemmende beelden.
(via Bob)

# | 10.37 | Demos | drie reacties


Uit de statsGoh, dus ook daar gebruiken ze internet (en lezen ze Sneeuwblind.nl ;-))05.03.04Strip or die!Nog even snel een spelletje voor het weekend is. Bizar spelletje dit keer: Strip or die! Russische roulette gecombineerd met strippen... Weird...The Ultimate Secure Home


Paranoide Hobbits?

Met alle dreigingen als terrorisme, geweld op straat en vervuiling snap ik best dat je een huis wilt hebben dat een beetje veilig is. Maar als je dat huis gaat camoufleren en rekening houdt met fallout-patterns bij een nucleaire ramp en de mogelijke verspreiding van ziekte-epidemieen, dan wordt het toch een beetje freaky... In ieder geval ben je voor $595.000,- verzekerd van een solide onderkomen.Gluttonous Trees


Waar had ik mijn fiets gezet?

"While growing, a tree can swallow most objects..."04.03.04IRC humor :-D

#233166
<[-will-]> damnit
<[-will-]> I cant find my video card
<[Excors]>Overclock it, then look for the source of the smoke

#5300
<[tatclass]> YOU ALL SUCK DICK
<[tatclass]> er.
<[tatclass]> hi.
<[andycode]> A common typo.
<[tatclass]> the keys are like right next to each other.

 #236305
<[!fis]>finally my nickalert works =D
<[!fis]>FUCK
<[!fis]>i think my screen just burnt through
<[!fis]>i can type
<[!fis]>but i don't see anything
<[!Purge]>fis
<[!Purge]>fis
<[!Purge]>fis
<[!Purge]>fis
<[!Purge]>fis
<[!Purge]>fis
<[!fis]>stop that
<[!Purge]>actually.. i just tried to morse you something =/

Dit en nog veeel meer..03.03.04Bizar

Het resultaat van een dagje diepzee vissen...

# | 15.43 | Demos | drie reacties


02.03.04BeatBox6 minuten filmpje van een jongen die het beatboxen wel heeel erg goed onder de knie heeft.

# | 14.35 | Demos | 17 reacties


Oh?


Indekken of kunnen we een religie schrappen?

Carlos (van Sargasso) heeft "The Passion of Christ" gezien en zag iets opmerkelijks in de aftiteling. waarschijnlijk het Fark Forum gezien. (Thnx Bob ;-))

# | 14.25 | Demos | twee reacties


01.03.04Karma GhostOuwetje alweer, maar ik had 'Karma Ghost' nog niet gepost en zag hem op Flabber voorbij komen... Mooi flashverhaaltje over de werking van karma.

:Met opmerkingen van:
Blunt: iGod - Repenting mad..
mjyujm: Motherload
Loes Brockhus: Simlockvrij
Margreet: Buggybende
CHARLOT: Simlockvrij
Mireille: Simlockvrij
arnold: Simlockvrij
Demos: iGod - Repenting mad..
mama035: iGod - Repenting mad..
mama035: iGod - Repenting mad..

== SAY WHAT?? ==


Waterhoofdje?
Hij heeft er in ieder geval een hard hoofd in. Kop op joh!
[ nog geen reacties / # ]


Ball of paint
Alexandria has Big Balls...
[ nog geen reacties / # ]


Blue on one side, and white on the other
Je bent gewaarschuwd! Periods 101...
[ nog geen reacties / # ]


How to tell if you're Dutch
True, true...(via de Baasjes)
[ nog geen reacties / # ]


My love
Liefdesduet tussen Bush en Blair. Typisch trouwens waar de filmpjes gehost worden...
[ nog geen reacties / # ]


ASCII/JPEG/HTML-converter
Kijk gewoon maar even. Hier is een voorbeeld van de output.
[ twee reacties / # ]


Mortal King Kongbat?
Mortal Kombat (maar dan anders :-D, hier meer)
(via)
[ nog geen reacties / # ]


Invade Canada!
Silly Canucks!
(via de Baasjes)
[ nog geen reacties / # ]


De geschiedenis van eBay
Leuk stukje internetgeschiedenis: de opkomst van eBay.
[ nog geen reacties / # ]


Lef of stupiditeit?
Zwarte jongen gaat naar 'Aryanfest'. Eerste paragrafen zijn leuk.
[ nog geen reacties / # ]


Oma!?!?
Dingen die je niet van je oma wil horen...
[ nog geen reacties / # ]